"ЅВЕГОРСКА СУРОВА"-СИМБОЛ НА НЕПОКОРОТ НА ЅВЕГОРЦИ НИЗ ИСТОРИЈАТА
Блескав целовечерен концерт на Македонската гордост-Танец во Делчево
Велигденска изложба на јајца во Делчево
Видео приказна: Ѕвегорска сурова 2018 низ наш објектив
Во Делчево масовно дочекана веста за воскресението Христово
Во населбата Милково Брдо продолжи традицијата на палење смреков оган за „Прочка“
Во сабота голем јубилеј: 145 години од раѓањето на Гоце Делчев
Во тек конкурсот за избор на брачен пар за 11 издание на Пијанечко - малешевската свадба
Време ли е да воскресне Голак а со тоа и регионот да добие нов современ туристички центар?
Делчево со пиетет се поклони пред ликот и делото на Гоце Делчев
Делчевчани на 28 мај ќе ја трчаат втората улична трка „Св.Кирил и Методиј“ - Делчево 2017
Извештај за "Ѕвегорска сурова 2018" на нашиот портал
Изјава "За заедничка Македонија" пред споменикот на Гоце Делчев
Кај манастирскиот комплекс Балаклија в петок ќе се слави празникот посветен на Пресвета Богородица
Манифестација "Пијанечки денови на сливата” во Делчево
Милково Брдо се подготвува за празнување на „Прочка“
Најава за одбележување 2-ри Август-Илинден во Делчево
Најава за одбележување на 73 годишнината од Февруарскиот поход
Одбележан 11-ти Октомври-Денот на востанието на Македонскиот народ
Одбележување на „24 мај - Св Кирил и Методиј - просветители и покровители на Oпштина Делчево“
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна