„ИН ВИНИЦА ВЕРИТАС“ ОД 2-6 ОКТОМВРИ ВО ВИНИЦА
Алтернативно
Видео: Шест години без ѕвездата на Македонското музичко небо
Време ли е да воскресне Голак а со тоа и регионот да добие нов современ туристички центар?
Делчево ќе биде домаќин на есенскиот музички караван
За Велигден и 1-ви Мај Берово најавува голем андерграунд фестивал
ЈЛБ "Илинден" од Делчево со низа активности за месецот на книгата
Литературен портрет на афористичарката Ленче Стоименова во Скопје
Манифестација "Пијанечки денови на сливата” во Делчево
Меѓународен фолклорен фестивал “Голачки фолклорни средби”
Музејот во Делчево, богатство полно со артефакти од Пијанечко
Најава за одбележувањее на денот на востанието на Македонскиот народ
Народен верски собор “Источен Петок-Балаклија” и меѓународен ФИФ “Оро се вие кај манастирот”
Народен верски собор “Св.Архангел Михаил” кај истоимената црква во село Драмче
Одбележување на 8-ми Април- “Меѓународниот национален ден на ромите” во Делчево
Одбележување на годишнина од раѓањето на Гоце Делчев во Делчево 04.02.2018 год
Одбележување на годишнина од раѓањето на Гоце Делчев на 04.02.1872 година
Општина Виница ќе добие нов музеј на културата
Пo повод 1 Април, Ден на шегата во Делчево промовирана книгата „Жена и афоризам
ПО ПОВОД ХРИСТИЈАНСКИОТ ПРАЗНИК БОГОЈАВЛЕНИЕ ВОДИЦИ СВЕТИОТ ХРАМ „УСПЕНИЕ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА“ СО ИЗВЕСТУВАЊЕ ДО ПРАВОСЛАВНИТЕ ВЕРНИЦИ ОД ДЕЛЧЕВО
Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна